Andra och tredje veckan i Argentina part 2

Hallå där!! Ni får ursäkta stavfel & saknad av trevliga detlajer, men jag skriver från mobilen och det gör mig något lat... i alla fall:

Hade en mycket trevlig helg i Córdoba med god mat och trevligt sällskap av olika slag, bland annat utgång på en av Cordobas klubbar, en supermysig lunch på en fin restaurang ute i naturen med min vän Ale m familj & sen en fantastisk släktmiddag med Mateos farbröder.

 

På söndag morgon, tidigt, satte vis oss i bilen igen för att ta oss ännu längre norrut. Denna gång var vi följda av Mateo och hans föräldrar (eller rättare sagt var de vi som följde dem). De hade planerat en helt fantastisk resa med underbar utsikt, vinprovning i Cafayate, rafting i Dique Cabra Corral och sen ett par mycket mysiga dagar uppe i nordligaste Argentina; Purmamarca, Salinas Grandes (saltöken) och sen igår en HÖGST spännande spontantur på 5 mils slingriga grusvägar högt uppe i bergen, med utsikt så man tappade andan (ofta pga att utsikten var RAKT NER i form av stup utan räcken bredvid vägen) och sen där mitt ute i ingenstans låg den lilla staden Iruya. Vi hann bara stanna väldigt kort då det började bli mörkt (och serpentinvägar av grus med stup rakt ner är inte kul att köra på på natten) innan vi fick köra den otroliga vägen tillbaka till Humahuaca där min familj spederade natten. På vägen tog vi avsked av Mateo och hans familj då de skulle fortsätta en bit söderut för att sedan börja resan hem idag. Det var, som alla avsked, ganska jobbigt...

Idag ska jag och familjen kolla in denhär lilla staden vi bor i och alla marknader som finns häromkring, innan även vi börjar ta oss söderut igen men i en något lugnare takt! Vi bor på ett supermysigt hostel där ägaren är Helt fantastisk och väldigt mån om att vi ska ha det bra!

Kommer nog bli lagom jobbigt att vara den enda som kan översätta nu... hittills så har det alltid funnits åtminstone en person som pratar engelska i alla sammanhang...men jaja, tycker det är roligt att prata och folket här är ju underbart och så otroligt hjälpsamt så det ska nog inte bli några problem!

 

 
 

Hoppas Sverige är nice!

Hej sålänge!

 
Livet | |
Upp