Dag 73. Herregud vad längesen.

HEJ!!
Bloggandet har den senaste tiden fallit lite i glömska. Håller nämligen på att sammanfatta hur allt står till efter två månader, och det går inte undan om man säger så... tänkte därför att jag kunde ge en kort uppdatering innan den stora kommer.
 
Vad har jag haft för mig den senaste tiden?
Jag vet ärligt talat inte. Dagarna bara hastar förbi. Det har varit himla fint väder, har fått smaka på den argentinska sommaren. 30 grader varmt och sol, höll på att dö. Efter det kom dock världens åsk- och regnoväder som höll på i några dagar. Nu är det fint väder igen, men kallare. Rätt skönt ändå, om ni frågar mig.
 
Jag har även sovit mycket siesta. Att lägga sig efter lunch och sova några timmar är ju ca det goaste som finns, särskilt här där huvudet arbetar förfullt precis hela tiden och man behöver vila ibland. Siesta in my ♥ så att säga.
 
Sen har vi firat två månader här, jag och viktor, med asado, fransk äppelpaj och lösgodis.
Och så har vi varit på Smurfit Kappa, fabriken där min nuvarande och min nästa värdpappa jobbar. Var en familjedag för alla anställda och vi fick en rundvandring på fabriken, de berättade hur de gör papper och kartong av återvunnet papper och kartong. Jag förstod hälften ungefär och den halvan var intressant, så det var ju gött! Sedan var där tre "tal" eller föreläsningar, en om könssjukdomar, en om alkohol- och drogberoende och en om hälsosam mat. Förstod ungefär hälften där med. Hade antagligen förstått mer om jag kunnat koncentra mig på talen och inte på att överleva hettan. SJUKT VARMT. Men det var en trevlig dag! 
Något som är roligt med Smurfit är att de finns över hela världen, och Norge äger ca 5% av dem. Och vi (eller ja, min pappa i sverige) säljer träd till dem, föra att göra papper (fast i Europa då). Världen är bra liten.
 
Sedan har jag börjat ta itu i dethär med verben. De har ju hur många former som helst för allting. En dåtid-form ifall handlingen är helt avslutad, och en ifall den inte är det, och sen finns det tre till. Typ. Och likadant för framtid... det börjar klarna lite men jag har mycket kvar att lära. Sitter ibland med Stellas (värdmammas) gamla grammatikbok och försöker memorera ändelser. Men det är mission impossible, om ni frågar mig.
Mer om det i ett annat inlägg!
 
Idag är det halloween och jag har precis bakat en kladdkaka på Oboy som inte alls blev en kladdkaka, men god. Snart kommer Viktor och Charlotte. Vi ska försöka skära pumpor, laga svensk tacos (haha) och kanske kolla film. Vi får se. Mina värdföräldrar ska på middag så det blir FF ikväll. Imorgon åker vi till Pehuajo igen för min kusin har fotoutställning där. Alltid trevligt att träffa släkten!
 
Hej så länge!
//E
 
ps. om min blogg bytat headerbild får ni gärna säga till mig, är oteknisk och höll på att kladda med det igårkväll. ds.
Livet | | Kommentera |
Upp