Dag 181. Snart 182.

Ja, så var det dags. Imorgon bitti åker jag tillsammans med min värdfamilj (minus en syster) till Buenos Aires.
Först och främst för att hämta Abril, min 15-åriga värdlillasyster som varit (och änsålänge fortfarande är) i Orlando, USA. Här är det nämligen inte helt ovanligt att man som flicka åker på en resa, ofta till Disneyworld, när man fyller 15.
Om man inte har en enorm fest med prinsesslika klänningar och sagolika tårtor. 15 är väldigt stort för tjejerna här, och alltid mer speciellt. För vissa mer än för andra. 
Hursomhelst. Min lillasyster fyllde 15 i somras (vintras för oss här) och kommer på onsdag morgon hem från sin resa och behövs bli upphämtad i Buenos Aires. Vilket är väldigt passande då jag på onsdag morgon ska befinna mig på bussterminalen i BA för att åka norrut med Rotary. Så två flugor i en smäll, kan man väl uttrycka det. 
På så sätt slipper jag ta bussen och dessutom får jag en eftermiddag i Buenos Aires, eftersom vi åker redan imorgon tisdag, och det klagar man ju inte över!
 
 
Så ja,  väskan är packad och humöret är på topp (förutom att jag lägligt nog dragit på mig en förkylning...?). 
Är lite smått orolig över värmen och alla myggor där uppe, men nåväl. Solkräm och myggspray är säkert intryckta mellan linnen och shorts. Vi ska nog kunna överleva det också, haha!
 
De senaste dagarna har varit ganska lugna. Kom hem från resan i tisdags, hade rotarymöte på kvällen. På onsdag tog jag det mest lugnt, på kvällen gick jag ut med några vänner på kareokebaren (sista gången eftersom den stänger när skolorna börjar *snyft*). På torsdag hälsade jag på hos min gamla familj där Viktor bor nu, sedan följde han och Mauro (som var i finland) med mig hem och åt asado med min familj. Till efterrätt åt vi Svensk, Norks och Finsk choklad, vilket var väldigt gott och vi hade det superduper trevligt! 
 
På fredag kommer jag ärligt talat inte ihåg vad jag gjorde? Inget vettigt överhuvudtaget. Kollade film med min värdlillasyster, Forrest Gump och nån film om en flicka med cancer...? Gick ut och powerwalka lite med mina brudar Mili och Roo också, vilket var välbehövligt.
 
På lördagen packade jag för att se vad som behövde tvättas. Sedan städade vi som galningar jag och min värdsyster och värdmamma. Eftersom det var alla hjärtans dag gick vi på kvällen ut och åt på ett himla flådigt stället. Jag passade på och åt fisk (vilket man inte äter mycket här) med skaldjur, vit sås och kokt potatis (vilket man inte heller äter särskilt mycket). Till efterrätt delade jag och min lillasyster på ett stort glas med glass och frukt. Hemskt romantiskt.
 
När vi rullat hem gjorde jag mig iordning och efter drygt en timme kom Mili förbi och hämtade upp mig och så åkte vi till Ro och gick tillsammans med henne och två vänner till hem till en annan vän och sedan gick allihopa ut och dansade, vilket somvanligt var väldigt kul!
 
 
Jag kom som man brukar hem runt halv sju på morgonen, duschade och ställde mig och lagade scrabled egg. Klockan 8 åkte vi till havet. Sov i bilen och lite på stranden men mycket mer sömn än så blev det inte. Hade det ändå supertrevligt. Vi mötte upp Viktors familj (min gamla) som också var där, åt, solade och badade till och med! Oturligt nog försämrades vädret fram mot eftermiddagen, och tillslut bestämde vi oss för att åka. 
 
Idag, Måndag, vaknade jag jag efter 14 timmars sömn lagom till lunch. Sen har jag inte gjort mycket mer än förberett för resan, bakat kanelbullar, igen haha, och tagit det lugnt, mycket pga min förkylning som retsamt nog satt sig på halsen. Jaja... hoppas den ger sig av snabbt!
 
Nu ska jag sova, det blir en tidigt morgon imorgon!
Och eftersom jag inte lär blogga innan dess: GLAD HALVÅRSDAG TILL MIG DEN 20/2!
 
Hej sålänge!
 
//E
Livet | | Kommentera |
Upp