Dag 134. TJUGOHUNDRAFJORTON.

2014. Ett år som i hela mitt liv kommer sticka ut ur mängden.

Det har hänt så mycket, saker som för alltid kommer påverka mig och vara en del av mitt liv. Stora saker. Viktiga saker. Jag har tagit viktiga beslut, jag har åstadkommit saker jag inte var säker på att jag skulle klara av. Jag har upplevt och sett så mycket nytt. Jag har övervunnit rädslor och jag har upptäckt nya sidor av mig själv jag inte visste att jag hade.

2014 har varit ett lärorikt år. Ett år jag ärligt kan säga att jag är stolt över.

 För exakt ett år sedan satt jag i ett hotellrum i södra Florida, helt utmattad efter en dag med snorkling och rundvandring på Key West. Jag var tillsammans med min familj och vänner, åt improviserad nyårsmiddag och skålade i pappersmuggar. Jag somnade innan 12-slaget.

 Det var där och då mitt livs år tog sin början. På andra sidan Atlanten, i ett litet Days Inn, tillsammans med människor jag tycker väldigt mycket om.
 
Efter det har allting gått i rasande takt. Jag kom hem från USA. Den sista terminen med min älskade klass började. Flera av mina vänner fyllde arton.
Killproblem. Tjejproblem. Spenderade sportlovet hos älskade mormor i Uppsala. Det började bli vår. Massor, MASSOR av plugg. Fler vänner fyllde arton. Jag fick beskedet om att jag skulle spendera ett år i Argentina.
Ännu mer plugg. Jag själv blev myndig.
Åkte med spanskagruppen till Spanien i en vecka och fick ett litet, litet smakprov på hur det skulle bli att bo i en spansktalande värdfamilj.
Kom hem. Påsklov. Tog körkort (!!!!).
Firade valborg och gick ut för första gången i Sverige. Mamma fyllde 50. Hade stor 18-årsfest tillsammans med min älskade Matilda.
Sommaren började närma sig. Spenderade två dagar tillsammans med de andra utbytesstudenterna från mitt distrikt i Sverige. Tog ut min tandställning.
Fick tillbaka mina betyg som var så mycket bättre än vad jag vågat hoppas på med tanke på hur stressigt året varit. Studenter och festligheter och SOMMARLOV. Ett av de absolut bästa sommarloven i hela mitt liv: Midsommar:
Bråvallafestivalen:
Blev kär, Åhus Beachfotboll, Siestafestivalen:
Åkte upp till Dalarna och trängdes med släkten i sommarstugan, lika underbart som vanligt. Kom hem. Hämtade Mateo på flygplatsen och provade mate för första gången. Upplevde de tre stressigaste och känslomässigt ostabilaste veckorna i hela mitt liv: försökte träffa alla vänner innan jag skulle åka, åkte till Stockholm och fixade visum:
Mammas 50-årsfest, Islandshästridtur i Visseltoffta med mami, Liseberg med vänner, packade ner mitt liv i en resväska. Hade ses-snart-fest med mina underbara, älskade vänner. Åkte upp till Uppsala, tog avsked av släkten och familjen.

 

Flyttade till Argentina.

 

Och här är jag nu, lite drygt fyra månader efter min ankomst, en helt annan människa, miljoner erfarenheter, upplevelser och kunskaper rikare.

Och alla nya människor. Jag har lärt känna så otroligt många intressanta människor dethär året, från världens alla hörn. Jag har fått ett till hem, en till familj. Jag har fått vänner för livet. Jag har lärt mig ett främmande språk (även om det fortfarande fattas lite). Jag har varit utan min familj längre än någonsin förut, firat jul utan dem för första gången. Jag har, utan tvekan, blivit påverkad in i själen av allt som jag upplevt och klarat av, inte bara här, utan även innan min avresa. Alla förberedelser, alla känslor, alla nya intryck. Jag vet att jag kommer minnas år 2014 som ett av de absolut bästa, men också ett av de tuffaste åren i mitt liv.

Tack alla ni som hjälpt till att göra det så fantastiskt. Och tack alla ni som hjälpt mig när det varit svårt.

 

Nu väntar 2015 med nya utmaningar, och jag ska försöka göra det året precis lika minnesvärt.

Hej sålänge!

//E

Livet | | En kommentar |
Upp