Dag 12. De sista veckorna i mitt andra hemland.

Nu var det tolv dagar sedan jag lämnade mitt älskade Argentina. Det har varit 12 hektiska dagar, men om dem kan jag berätta senare.
 
De sista dagarna i Argentina var också väldigt stressiga. Roliga med, för den delen.
 
På onsdagen den 17/6 var det dags att presentera våra "studenttröjor", en grej många klasser som ska sluta skolan i Argentina gör; de designar en tröja med skolans/klassens namn och året de går ut osv. Ibland har de även ett tema; våra hade Willy Wonka-tema. 
 
När tröjorna har kommit ställs det (i alla fall i Suarez) till med fest. På kvällen åkte jag därför hem till en klasskompis där tjejerna i klassen samlades för att äta lite middag och förfesta innan vi drog oss vidare till en klubb man hyrt för att festa hela natten i. Vi gick dit, alla astaggade och superglada, med flaggor och visselpipor och konstiga hattar, och tröjorna såklart.
 
Väl där (typ klockan 2-3) festade vi hela natten och vid 6-tiden började alla "studenter" dra ut i Suarez i ett långt, festande tåg, med skolan som destination. Det var verkligen en jättekonstig upplevelse, alla var så himla hypade, om än ganska trötta, och hoppade omkring och sjöng och spelade på trummor genom hela staden. Var sjukt kallt och själv tappade jag känslen i tårna efter bara några kvarter. 
Väl framme vid skolan festade vi lite utanför också och sedan gick vi in för att en knapp timme senare festa ännu mer där inne och slänga papper och dansa och sjunga medans alla andra elever på skolan stod och såg på och betraktade våra nya tröjor. 
Jättemärkligt, men sjukt kul!
 
Camilla och Guada
Rocio och Maria
Alejandrooo
Min klass, som jag saknar dem!!
Klockan nio drog jag hem och sov till klockan fyra, vid fem skulle jag nämligen på tangolektion för sista gången, vi skulle spela in när vi dansade, gick sådär med tanke på att både jag och Charlotte (som också varit med på tröjfestandet) var helt slut. Men jaja.
Efter tangon åkte jag hem till Charlotte och min första värdfamilj för att hämta min cykel jag lämnat där dagen innan. Blev dock att jag drack varm choklad och blev skjutsad hem av en vän till värdmamma istället, haha!
 
Tangolärarinna
På kvällen hade vi tre utbytesstudenter vår rotarypresentation om våra hemländer och liv därhemma. Den skulle egentligen varit två dagar tidigare, på tisdagen, men eftersom att någon stolle på tisdagförmiddagen kom på att det var fotbollsmatch (inte ens en viktig sådan) på kvällen så var vi ju tvugna att flytta den, för fotboll är ju viktigare än allt annat i Argentina, det är något jag lärt mig. Så ja, 8 timmar innan presentationen skulle hållas ställdes den in och vi som stressat och fixat med våra presentationer blev lagom glada.
 
Men jaja. På torsdagen samlades vi alla i Rotarys lilla lokal. Jag var helt slut efter nattens festligheter och höll dessutom min presentation sist, efter en mycket god asado och goda efterrätter. Hela presentationen slutade med att jag började gråta pga utmattning och tanken på att jag skulle vara tvugnen att lämna mina fantastiskt fina värdfamiljer, och pga tacksamheten jag kände gemtemot dem. Blev helt rörd. 
 
Sedan var det hem och sova, gick till och med till skolan dagen efter tillskillnad från hälften av min klass... eller ja, hälften av alla sistaårselever faktiskt!
På eftermiddagen hängde jag lite med Charlotte och min första värdmamma, vi gick och fikade och hade det mysigt. Senare på kvällen åkte jag hem till en nyfunnen vän Nico, tillsammans med Valen, Mili, Maria, Rocio och Viktor och åt sjuuukt god middag hans mamma lagat. Efter det kollade vi skräckfilm (rätt dålig) och sedan åkte vi hem.
 
Nico
På lördagen var det lunch hos mormor som vanligt, men denhär gången var alla där, inte bara barnbarnen. Vi åt någon slags tysk mat (de har ju tyskt ursprung) och mycket annat gott!
Eftermiddagen spenderade jag hemma med Viktor och Charlotte och sedan på kvällen åt jag middag hemma hos Alejandro tillsammans med våra vänner. Myyycket gott! Mitt humör var dock lite ostabilt av alla känslor... synd... men jaja, när vi sedan drog till en förfest och även gick ut för MIN sista gång i Argentina glömdes det bort och jag hade jättetrevligt!
 
På söndagen var det farsdag i Argentina och det, tillsammans med mitt avsked, firade vi hemma hos oss med hela släkten och en mycket god asado! 
När hela det kalaset var över och alla var mätta och glada drog jag hem till min andra värdfamilj för att önska min 2a värdpappa en glad farsdag. 
 
Efter det åkte jag hem en stund till Rocio, dottern till en vän till första och andra värdmamma. Hon är fantastiskt! Svär att hon kommer bli något stort. 
 
Efter det åkte jag hem till Viktor (ja, jag var överallt) där jag träffade den familjens dotter som precis kommet hem från Italien! Mycket trevligt det också!
 
Och seeeeen åkte jag, Viktor och Charlotte hem till henne för att gå ut och käka med min första värdfamilj, avskedsmiddag för mig och farsdagsmiddag för värdpappa nr 1. 
Vi gick ut på Gran Hotel och åt myyyycket gott! Efter det följde vi med hem igen och hade pyjamas party med film och mys! Alla "barnen" sov på madrasser i storarummet framför öppna spisen och på morgonen hade Stella (värdmamma 1) fixat frukost till oss, sååå fint!
Efter frukosten åkte vi tre utbytesstudenter hem till mig och började packa min väska. Tur jag hade med mig dem för istället för att bli en tråkig, sorglig börda hade vi faktiskt himla trevligt. Lyssnade på musik och skrattade och snackade minnen... och så lagade vi lunch med.
Framåt eftermiddagen blev jag klar och då åkte vi först för att köpa lite viktiga grejer (typ mer yerba till maten och dulce de leche) som jag skulle ta med mig hem, sedan åkte vi förbi Victoria, den rotaryperson vi stört (haha) när vi velat resa någonstans eller om vi haft frågor... ja egentligen en av de enda rotarypersoner som verkligen tagit ansvar för vårt utbyte! Så hon var värd blomman vi gav henne, verkligen.
 
Sedan åkte jag hem till Rocio för lite tjejsnack och efter det hem igen för att duscha lite innan jag åkte till Mili tillsammans med Viktor för avskedsmiddag med hennes familj, den blev ju som en fjärde värdfamilj i och med att jag spenderade väldigt mycket tid där och blev bra vän med hennes bröder och föräldrar. Vi åt supergott och hade jättetrevligt.. dock svårt att säga hejdå...
 
På tisdagen gick jag till skolan igen, där jag höll min presentation inför HELA skolan. Det var jättekul och inte alls nervöst, lite märkligt... men kändes som att snacka med kompisar om hur mitt liv i Sverige är, de hjälpte mig till och med med språket när det inte kom ut riktigt rätt haha!
 
På eftermiddagen åkte jag mest runt till alla möjliga människor och tog avsked. Var jättejobbigt men något som jag är glad att jag gjorde!
Det jobbigaste var med första värdmamma, båda grät som Igazufallen (visade sig dock att det inte var sista hejdåt med henne)... fortsatte gråta med Rocio (min kompis) föräldrar där första värdfamilj släppte av mig, de gav mig näsdukar så det var bra.
 
Rocio och hennes föräldrar, och en rödgråten jag.
TIllsammans med Rocio och de andra tjejerna och Viktor åkte vi hem till Nico igen och åt ÄNNU en gång sjukt god mat hans mamma lagat. 
Denhär dagen blev det tidigare hemfärd med tanke på att det var skola dagen efter. 
 
Jag och min klass hade bestämt att vi skulle ha avskedsfrukost i skolan så det blev knytkalas med alla möjliga sorters saker på onsdag morgon, min sista skoldag... känndes dock inte som det när jag 11:30 gick därifrån tillsammans med Charlotte för att göra ett ärende.
Väl hemma stod värdmamma och fixade för fullt inför eftermiddagens avskedsfika. Hon var så himla gullig, backade en massa tårtor och ordnade så att jag skulle få en så bra sista eftermiddag som möjligt, och det lyckades hon verkligen med! 

Nästan alla mina närmsta vänner kom under eftermiddagen förbi och käkade lite tårta, drack lite mate, snackade lite, tog lite foton och sa sedan hejdå med tårfyllda ögon.
 
En del av mina vänner.
 
 
Hade så trevligt men ÅH vad jobbigt det var. 
Efter min sista asado gjord av värdpappa spenderade jag därför kvällen med att gråta (och packa det sista) tillsammans med Viktor och Charlotte. Vi satt uppe rätt länge, drack mate och snackade och jag fixade det sista inför min hemfärd. Sedan somnade vi i storarummet.
På morgon väcktes jag av värdpappa innan han skulle dra till jobbet som sa hejdå och senare av min värdkusin som kom förbi innan hon drog till skolan. 
 
Vid halv åtta gick jag upp och duschade och klädde på mig och sedan kom första värdföräldrar förbi... vi satt och drack mate tillsammans med värdmamma och Viktor och Charlotte och väntade på att andra värdfamilj skulle komma och hämta mig för att köra till Buenos Aires och flygplatsen.
 
Det blev ett lättare avsked denhär gången, var så uppe i varv med packning och grejer.
 
Väl framme på flygplatsen väntade vi in svenska Charlotte som jag skulle ha sällskap med till Frankfurt, jag sa hejdå till min andra värdfamilj... sjukt jobbigt... och sedan gick vi genom säkerhetskontrollen och gick på planet (behövde typ inte vänta något alls).
 
Min andra, fantastiskt fina värdfamilj på flygplatsen!
 
Buenos Aires.
Var ganska nöjd för hade egentligen mycket övervikt men behövde inte betala!
Efter 13 och en halv timme på planet kämpandes med ångest- och overklighetskänslor mitt i ett gäng överexalterade argentinska tonårskillar som skulle till Tyskland i en månad (var väääldigt svårt att sova) landade planet i Frankfurt. Hatar den flygplatsen... men tillslut hittade vi min gate och flyg mot Köpenhamn (Charlotte skulle till Arlanda). Var dock tvungen att byta gate och flygplan pga av problem med motorn, men bara en timme sent landade jag tillslut på Kastrup, hittade min enorma väska och gick ut genom portarna och fick syn på min lilla familj som hade båda skyltar med "välkomen hem elma", flaggor och små töntiga pappershjärtan med "E" på... och där brast det. Började gråta ÄNNU en gång...
 
Vi tog tåget över till Sverige och allting kändes mest bara väldigt overkligt... särskillt när vi körde in i Algustorp, min lilla by jag spenderat 18 av mina 19 år i. Och så fick jag träffa min hund igen. Min älskade lilla byracka. Han blev glad men verkade som om han inte fattade varför... kände igen mig men inte riktigt... svårt att förklara, men jag blev i allla fall löjligt glad över att se honom haha!
 
På kvällen skålade vi i Champange och åt svensk tacos tillsammans med min älskade farmor, och sen drog jag, mamma och pappa på konsert???
Earth Wind and Fire var nämligen här i grannbyn och spelade, och det fick vi ju inte missa! Var härligt sväng och dessutom rätt skönt att inte bara gå och lägga sig... för trots att jag var glad över att vara hemma hade jag sån sjukt ångest... 
 
Berättar mer om det senare
 
 
Hej sålänge!
 
//E
 
 
 
 
I skallen på mig, Livet | | Kommentera |
Upp