Dag 281. Paseando.

Chacha bloggen! (åh gud, skrev jag precis detdär??)
 
Här sitter jag och fryser. Hösten (eller är det kanske vintern??) har verkligen kommit till Suarez. Elementen i husen och skolan går för fullt, folk dricker cafécitos (kaffe) och håller sig inomhus för det mesta. Det är som om kylan saktar ner min lilla stad ännu mer. Det är stor skillnad från i somras då gatorna och parkerna vimlade av folk dygnet runt. 
 
Jag har också blivit nersaktad tror jag bestämt... stanna hemma och dricka mate/te och gosa ner sig i soffan med en bra film är många gånger mer lockande än att ge sig ut för att vara social. Går väl kanske lite emot det jag hela tiden blir tillsagd "Ta vara på tiden som är kvar, varje sekund!". Men känner mest att en dag lite då och då är det ok att inte göra någonting. Som min kloka mamma sa när jag beklagade mig till henne: "I min värld är det 'göra inget' som ger dimension till det man gör. För mycket stimulans stoppar glädjen i det man gör. Sunt med paus!" och det ligger väl någonting i det? För det är inte heller så att jag spenderar hela mina veckor med att dricka mate och kolla film. Jag gör fortfarande en hel del, utöver att gå till skola, tango och simning!
 
Hela förra veckan och lite innan dess spenderade min klass med att ordna en "acto" (typ teater, framträdande) inför den 25e Maj som är ett viktigt datum här i Argentina eftersom den första regeringen oberoende av Spanien för första gången samlades då (la primera junta), år 1810, efter en turbulent vecka (Semana de Mayo) med revolution och grejer.
 
HUR som helst gillar åtminstånde min skola att vid viktiga datum på något sätt uppmärksamma detta med t ex en teater, någon som sjunger etc. Alltid efter att nationalsången sjungits och flaggorna för landet och provinsen burits in. Vet inte om det är så i hela Argentina, men på min skola (som är offentlig, ej privat) har de i alla fall den vanan och det blir en hel del med tanke på att de har speciella datum för allting här haha!
Denhär gången var det min klass tur att fixa ihop något och i och med att just den 25e Maj är så speciellt dög inte vad som helst. Vi gjorde en enorm byggnad i papp som bakgrund, filmade lärare och förberedde en pjäs och ja... det blev väl ganska lyckat till slut. Hamnade i tidningen gjorde vi också minsann, och jag var med och agerade som arg by och bedragare (eftersom jag råkar var svensk och faktiskt inte riktigt hörde till haha!) fick till och med  äran att skrika svenska svordomar inför hela skolan. Det var roligt. 
På fredag kväll åt jag och Viktor middag hemma hos Alejandros familj. Hans föräldrar ville veta lite om hur det funkar i Sverige och Norge i och med att Alejandro i vinter kommer och hälsar på! Vi hade supertrevligt, verkligen! Blev dock en tidig kväll eftersom jag dagen därpå, klockan 7 på morgon, åkte till Mar del Plata (kuststaden vi varit i 2 gånger tidigare) tillsammans med min första familj och Charlotte (som somsagt bor hos dem nu). Anledningen till utflykten var att besöka min första värdbror som gjorde sitt utbyte i Finland och nu pluggar där, samt att det var långhelg eftersom den 25 Maj (måndags), som ni kanske förstod, var helgdag.
 
Runt halv tolv på dagen kom vi fram, käkade lunch och sen åkte jag, Charlotte och Mauro (värdbror) för att träffa de andra utbytesstudenterna som bor där. Vi drack mate med utsikt över stranden, pratade, frös ihjäl men hade himla trevligt. Efter det åt vi middag i Mauros lägenhet tillsammans med familjen och efter det gick jag, Charlotte, Mauro och Mili, (min vän härifrån Suarez som lägligt nog också var där) ut på en bar tillsammans med några av Mauros klasskompisar. Efter ett tag kom även Erik (en tysk utbytesstudent) och vi hade en mycket trevlig kväll!
 
Dagen därpå åkte vi på lite sight-seeing eftersom Charlotte bara varit där en gång innan -i ösregn- och därför inte sett så mycket av staden. Vi åkte till hamnen och en av huvudgatorna innan Charlotte mötte upp med en annan fransyska som också var där och jag och Mauro gick en sväng med Mili och hennes bror i centrum.
Senare på kvällen gick jag, Mauro och Charlotte ut och käkade med Erik och de två andra utbytesstudenterna. Blev dock en tidig kväll pga av förkylning och sömn haha!
Första värdmamma, pappa, Charlotte och värdbror Mauro.
På måndagen gick vi en sväng i stan innan vi lastade in all packning i bilen och begav oss hemåt runt klockan 4 på eftermiddagen. Hemfärden var skitrolig, vet inte vad som hände, var bara så himla trevligt... 
Lagom till middagen var jag hemma igen och min värdmamma väntade med nylagad äppelstrudel, mums!
 
På tisdagen hade vi som tur var inte skola. Spenderade precis hela dagen med att sova... var halvsjuk och helt slut. Är förkyld och trött typ hela tiden här... men är väl en utbytesstudent-grej antar jag i och med att alla säger det. På kvällen gick jag dock till simningen, det var riktigt härligt! Min simtränare är ju DEN. BÄSTA. NÅNSIN. riktigt go. 
 
Idag skola och tango.. inget speciellt... dock var tangon riktigt rolig. Dansade med läraren hela lektionen eftersom Charlotte, min vanliga partner, är påväg till Brasilien med Viktor och sin första värdfamilj. Vi gjorde massor med konstiga steg med sparkar hit och dit och såntdär man ser på gatorna och barerna i Buenos Aires eller på filmer... riktigt roligt iallafall!
 
Helgen är som vanligt fullbokad från fredag eftermiddag till söndag kväll... bara kul!! 
 
Kan dock känna att jag börjar bli ganska tillfreds med att jag snart ska åka hem, även om den känslan ganska ofta byts ut mot lite lätt panik över hur kort tid som är kvar. Men jag har ju alltid vetat att jag ska hem tillslut... och nu är det som om jag har det planerat, att det är dags liksom. Ska bli kul att se min familj och mina vänner därhemma. Och min hund.
Kommer förstås inte undan att det kommer bli det svåraste någonsin att lämna mina vänner och familjer och mitt liv här... men ja, har väl spenderat de senaste månaderna med att förbereda mig på det. Jag vet inte, sjukt kluven känsla.
 
Läs mitt inlägg jag skrev för bloggen Nationality Unknown här: http://www.nationalityunknown.com/an-exchange-doesnt-have-to-be-the-year-of-your-life/
 
Nu ska jag ta mig en dusch. Imorgon skola igeeen.
 
Hej sålänge!
 
//E
 
 
 
 
Livet | | Kommentera |
Upp