Dag 39. En vecka, inte riktigt som alla andra.

Hola amigos.
 

Här kommer en uppdatering om vad jag haft för mig den senaste veckan:
 
Tidigt på morgonen söndagen den 21 september, satte jag och min värdfamilj oss i bilen och körde den ca 2,5h långa sträckan till staden Pehuayo (ursäkta stavningen). I Pehuayo bor min värdmammas familj; hennes mormor, mamma och fyra systrar + de flesta av deras barn (alltså mina "kusiner"). Jag presenterades för släkten för första gången, och de tog emot mig med öppna armar. Helt fantastiska människor.
Vi började vår visit hos min "mormor" och ena moster som bor väldigt nära varandra. Där träffade jag en moster till, några kusiner + gammelmormor, drack lite mate och pratade med en av kusinerna. Han är fotograf. Helt otroligt duktig! (de bra bilderna i detta inlägg är hans)
 
Sedan bar det vidare till ett annat hus i samma stad där min farmor bor för lite lunch. Eller "lite" lunch är väl kanske inte helt sant. Vi fick hemmagjord pasta med fyllning, kött, bröd, fruktsallad.... MYCKET gott (som ca all mat här??)
 
Efter lunchen återvände vi till mostern där vi bjöd på mina kanelbullar. Även där var de uppskattade! Sedan tog en av kusinerna (fotografen) med mig till en kompis och där hängde vi i några timmar innan vi åkte tillsammans med mina värdföräldrar till en park där våren firades och olika band spelade. Vi ville se (läs: de, jag har ingen aning om några band här) ett band min värdmammas kusin spelar i, plus "Las pastillas del abuelo" (morfars tabletter) från Urguay, och medan vi väntade på de två promenerade vi runt i parken, åt kanderade popcorn och tog lite foton.
De spelade väl okey, inte riktigt min typ av musik kanske... men hade fruktansvärt trevligt! 
 
 
På måndagen var vi inte i skolan, så kunde sova länge, vilket var tur eftersom vi kom hem mitt i natten. Jag hängde lite med Charlotte och Viktor efter simningen. Gjorde mate helt själv för första gången och den blev godkänd av båda två! Ser detta som ett tecken på att jag håller på att bli en äkta argentinare (höhö).
 
 
Vi var även lediga igår (fredag) så i torsdags kväll käkade jag och Charlotte hamburgare och glass, samt sjöng kareoke och kollade på film med några tjejer från skolan (delvis min klass). 
 
Min lediga dag startade jag tidigt för ett skypesamtal med min rotaryklubb hemma i Sverige klockan halv 8 på morgonen. Gick väl sådär... det avbröts två gånger och sedan slutade deras möte så ja.. men de vet att jag är i Argentina och att jag har det bra nu iallafall! 
 
Igårkväll fick jag äntligen uppleva ett 15-årskalas. För tjejerna här är det STORT att fylla 15. Jag har inte riktigt förstått varför, men många har enorma fester med sagolika tårtor och klänningar... andra gör som Rocio (hon som fyllde år igår) och åker på en resa istället. Hon ska till Orlando och disney world, men trots detta hade hon en liten fest igår. Det bjöds på massor med olika tårtor, pajer, snacks, godis, kakor, pizza, empanadas, nötter... jag kan hålla på i evigheter... Sedan dansade vi, till den typiska musiken "Cumbia" och åh vad roligt det var, är så ledsen att vi inte har Cumbia när vi ska dansa i Sverige (kanske något att importera det med??). Det är absolut FRUKTANSVÄRT (ok lite överdriv, men är inte så bra) att lyssna på, men för att dans är det perfekt!
Min kära simmar- och målarkompis Lucia var också där, och mina blivande värdsystrar Abril och Agustina, så vi dansade loss. 
Idag blev det också en tidig morgon. 06:00 knackade min värdmamma på dörren. Vi gav oss iväg i gryningen (haha) och hämtade upp min blivande värdmamma (Abril och Agustinas mamma) + Viktor och Susana (hans mamma, min tredje blivande värdmamma) och åkte till en stad jag aldrig kommer ihåg namnet på, för distriktmöte med Rotary. Äntligen fick vi träffa de andra utbytesstudenterna i vårt distrikt. Vi var väl ungefär 40 stycken. Träffade min resekompanjon Jack från göteborgstrakten igen, plus fyra danskar, en finländska som kunde lite svenska och massor, massor med fransmän. Ja där var ungdomar från hela Europa, och Nordamerika. Vi käkade en media luna till frulle, snackade lite och sedan satt vi några timmar och blev informerade om diverse saker. Sedan var det lunch och då fick vi en chans att prata mer med varandra. Det var jättemärkligt att prata svenska med en svensk, med Jack... kom på mig själv med att prata jättelångsamt och tydligt för att han skulle förstå, och han svarade på engelska ibland. Min engelska blir bara sämre och sämre och jag förstår inte varför... är som om det inte får plats 3 språk i huvudet samtidigt....
Efter lunch fick vi information om resorna. Åh vad jag ser fram emot dem! Även om de kostar en hel del...
En till södra Argentina i December och en till norra i Februari. Vi ska få se Inkaefterlämningar alltså föstår ni ens?? Har haft någon märklig fascination för Inka ända sedan jag var liten och pappa kom hem med två Tintin VHS-filmer som handlar just om dem; "De sju kristallkulorna" och "Solens tempel". Tintin och hans äventyr är nog lite av anledningen till att jag valde att flytta hit till Sydamerika (även om just de filmerna är ganska obehagliga).
I det stora hela har jag haft en bra dag, det var verkligen roligt att träffa ännu lite fler utbytesstudenter... är lite ledsen över att vi i dethär distriktet inte träffas mer än på detta mötet och på resorna, om vi inte ordnar det själva det vill säga. Det är verkligen en fantastisk möjlighet att få lära känna människor från hela världen, inte bara Argentina. Men jaja, sånt är livet. Har ju min norrman och min fransyska på promenadavstånd, och dessutom är argentinare helt fantastiska!
 
(sverige, sverige, norge, danmark)
 
Hoppas uppdateringen var till belåtenhet. Nu ligger jag i sängen, mätt på milanesa, och ska sova. Ännu en dag till ända här på andra sidan jorden. DULCE SUEÑOS!
 
Hej sålänge!
 
//E
Livet | | Kommentera |
Upp