Dag 221. I wanna go to the seaside...

HOLLLLIIISSS BLOGGIIISSS
 

Jahapp, så har ännu en vecka passerat. Och snart är det April och min födelsedag. 
Förra helgen var långhelg, så jag och min familj drog till havet för att spendera några lugna dagar på stranden. 
För att beskriva vädret första dagen:
 
Vi kom dit på lördag eftermiddag och eftersom temperaturen var för dubbla tjocktröjor och långbyxor spenderade vi den med att strosa runt i centrumet och sedan äta en helt fantastisk skaldjursmiddag på en superfin restaurang.
 
På söndagen kom solen fram, jag och min lillasyster sprang en runda och sedan spenderade vi dagen på stranden med att läsa och dricka mate. Superlugnt och mysigt. På eftermiddagen strosade vi runt i centrumet lite mer, Miramar (staden) har verkligen ett fint centrum med många affärer och restauranger. 
 
Värdsyrror i hotellspegel 
 
Förresten, visste ni att "Miramar" = "Mira mar" = "Titta hav". Påhittigt av de som först kom dit å ba "Titta! Hav!" och så fick platsen heta så, haha... (jag tycker alltså att detta är oerhört roligt, säger väl en del om min humor).
 
Jaja, i alla fall så spenderade vi måndag förmiddag med att gå en runda och sedan hänga på stranden innan vi, efter ännu en skaldjursmåltid, gick tillbaka till hotellet och checkade ut innan vi begav oss hemmåt igen. Trots att tisdagen var ledig också var vi tvugna att åka tillbaka tidigare eftersom fadern min åkte till USA med jobbet vid tisdag lunch.
 
Jag gjorde det bästa av den tidiga hemfärden och gick ut med några vänner på måndagsnatten, trots min extrema trötthet (som jag inte förstår orsaken till??) hade jag myycket trevligt!
På tisdagen tog jag det väldigt lugnt... kommer knappt ens ihåg vad jag gjorde? Sprang en runda tror jag... 
 
Onsdag, torsdag och fredag har jag varit i skolan och hängt med vänner och lite såntdär. (skolselfie)
 
Igårkväll var jag, min mamma och mina systrar (pa är ju i staterna) på middag med italienarna (folk med ursprung italien har typ en förening här som min familj e med i). Vi åt asado och tårta och kunde knappt sova pga så mätta.
 
Påtal om något helt annat:
Det är helt galet hur snabbt hösten kommit? Från en dag till en annan?? 
En natt sov jag med fläkten på för att inte svettas ihjäl och nästa gick elementen på full malle samt fick använda extrafilt för att ej frysa??
Det är, för mig, typiskt svenskt vårväder ute... torrt, kallt i skuggan och varmt i solen. idag verkar det dock som om temperaturen stiger lite.. 25 grader ska det bli säger dem, konstigt nog känns det också kyligt... min bild av vad som är varmt och kallt har verkligen blivit helt rubbad haha!
 
Idag ska jag baka kanelbullar eftersom en vän till värdmami kommer över och vill väldigt gärna smaka dem (även om de inte alls blir som de är Sverige har de fått ett hemskt bra rykte här i Suarez, alla vill prova haha!) och ikväll ska jag äta middag med några vänner innan vi drar till en födelsedag och kanske går ut.
Imorgon ska jag åka med min första värdfamilj och hälsa på min gamla värdsläkt i Pehuajo, vilket jag ser mycket fram emot! Inte sett dem på huuuur länge som helst!
 
Nu väntar lunch om en stund...
 
Just nu:
 
Hej sålänge!

//E
 
 
 
 
 
Livet | | Kommentera |
Upp