Dag 301. Två fantastiska helger...

HEJ! Förbered er på ett låååångt inlägg!
 
Nu förtiden är man så upptagen att man knappt har tid att sova siesta (vilket säger en hel del). 
Dagarna rusar förbi och jag har svårt att sova på nätterna pga alla tankar som snurrar runt, alla saker som måste hinnas med, alla förväntingar, rädslor... 
 
Förra helgen (alltså för drygt en vecka sedan) startade jag på en loppis min klass ordnade för att samla in pengar. Hängde där några timmar innan jag cyklade hem till första värdfamilj för att hämta min matera som mami köpt och dricka lite mate. På kvällen åkte jag tillsammans med min nuvarande värdfamilj samt värdkusin och värdmoster till en av de tyska kolonierna för att käka på restaurang. Mycket gott och trevligt!
 
På lördag morgon åkte jag, tillsammans med 8 vänner till, till en kompis lantställe tillsammans med hennes mamma, syster och systerns vän. Efter någon timme kom Viktor också, direkt hemkommen från Brasilien. 
Lantstället är egentligen min väns, Maria, morföräldrars och ligger ca 1h från Suarez. Det är verkligen hur fint som helst.
Där spenderade vi helgen tillsammans med att laga mat och äta gott (och mycket), promenera, titta film, prata runt lägerelden och bara ha det allmänt gött och trevligt.
Kanelbullar gjorda av min vän Maria, något gott har man iallafall lämnat efter sig, haha!
På lördagen gjorde vi pizza på grillen och på söndagen kom Ales föräldrar och vi käkade asado, heltstekt gris, till lunch. Grisen var uppvuxen på gården och alldeles nyslaktad, är så ovan vid att se hela djur sådär... en riktig svenne som köper färdigskuret kött i plastförpackning....
MEN gott var det!! Dessutom åt vi hemmagjord salami och det är ju inte heller varje dag...
Hade det såsåsåså trevligt! Har verkligen världens finaste vänner!
På måndagen var det skola igen... på eftermiddagen kom Charlotte och Viktor förbi för att berätta om Brasilien.
På kvällen lagade jag tacos tillsammans med några klasskamrater och ett par tjejer till, också mycket trevligt... och gott!!
På tisdagen var det strejk och vi hade bara 2 lektioner, så jag passade på att strejka lite jag också. Drack mate i sängen till frukost och sedan åkte jag hem till första värdfamilj för att äta fransk lasange gjord av Charlotte, myyycket gott! Åt argentinsk lasange gjord av värdmami också för den delen och den var också himla god.
Jag stannade där till ca kl 5 då jag, efter några mate, gick hem till Valentina för att fika lite och snacka. 
Senare på kvällen gick jag förbi andra värdfamiljs hus och tillsammans med värdlillasyster därifrån gick vi till simningen (går på simning med henne nämligen).
 
På onsdagen hade jag tango igen, denhär gången var ordningen återställd då Charlotte var tillbaka från Brasilien. 
Spenderade sedan hela eftermiddagen med att göra min rotary-presentation, vilket inte var helt simpelt då datorn krånglade sig och ja... hann bli riktigt frustrerad och arg innan det löste sig med hjälp av ett USB och tålamod.
 
Torsdagen spendare jag hemma hos Alejandro tillsammans med Lucia och Viktor, vi åt brownies och snackade om livet. 
På fredagen gick jag hem till första värdfamilj direkt efter skolan, slutade 10:20 så följde med värdmami på lite ärenden (blev bla inlåsta i ett rum i mina värdsystrars skola, haha!) innan jag käkade lunch där och spenderade eftermiddagen med att dricka te och snacka om livet med en av värdmammas vänner.
 
Värdvovvi <3
Runt klockan 4-5 åkte jag hem till första värdfamilj igen för att baka en tårta (värdmamma fyllde år i söndags). Det gick väl sådär till en början och fick träningsvärk i handleden och axeln pga glömde elvispen så fick vispa allt för hand, men jaja, som tur var hade jag hjälp! Tillslut fick vi fram något som iallafall liknade en tårtbotten...

Under tiden jag stod där och vispade kom även värdkusin Carlin, värdmormor och lillkusinen från Pehuajo på besök över helgen, dels för min skull men även för värdmammas födelsedag.
Spenderade sedan början av kvällen tillsammans med dem och Viktor innan han, jag och Charlotte gick hem till min nuvarande värdmoster för middag. Åt grillad kyckling och potatis, mycket gott!
 
Senare, på natten får jag väl säga, åkte vi tre tillsammans med Carlin hem till Ale och kollade film hela natten. Kom hem runt klockan 4-5 på morgonen haha! 
 
Lördagen kravlade jag mig upp och åkte hem till Ale igen för lunch tillsammans med hans familj, Viktor och Mili. Efter en mycket god asade gjord i deras vardagsrum (???) pratade vi dessutom med min och Viktors familjer i skype eftersom Ale ska besöka oss i slutet av December och hans föräldrar ville kolla så att det säkert var OK, vilket det var, såklart! Riktigt trevligt faktiskt, dedär skypesamtalen.
 
Efter att vi lagt på gick jag och Viktor hem till första värdfamilj igen för att hänga lite med Carlin och värdmormor, dessutom hade första, äldsta, värdstorebror kommit hem från staden där han studerar så vi hängde med honom också. MYCKET trevligt!

Sedan åkte jag hem för att hjälpa till och förbereda mig inför den kommande middagen. Min värdmamma kom nämligen på den lysande idén att göra en avskedsmiddag för oss tre utbytesstudenter med ALLA våra familjer. Så himla bra idé och så himla fint organiserat var det! Har så himla fina värdfamiljer!
Fram mot niotiden började folket anlända, när alla 5 familjer var på plats (mina två första värdstorebröder var på plats dessutom, och carlin, så himla glad!) satte vi oss ner och åt en supergod asado (igen haha) och hade det supertrevligt. 
Eftersom det var Stella, första värdmammas, födelsedag på söndagen hade min värdmamma hjälpt oss med att ordna med blommor, paket och tårta som vi leverade fram mot tolvslaget. Blev jättelyckat!

När efterrätten var uppäten och folket började dra sig hemåt drog jag, Viktor, Charlotte, våra värdstorebröder från min första familj och Carlin tillsammans med Ale och Mili till en fest hos en annan kompis. Hade supertrevligt! Dock var utgången som följde förfesten lite sisdär, men jaja!
 
Familj
På söndagen var det svårt att stiga upp, var så sjukt trött. Duschade som en zombie och strax efter klockan ett gick jag in genom dörren i mitt första värdhus, så vitt jag visste, för att fira första värdmammas födelsedag tillsammans med Charlotte och Viktor, mina värdbröder som kommit hem från städerna de pluggar i, pappa, mormor och de två kusinerna (bla Carlin) som var på besök.
 
Jag blev så förvånad. Förstod ingenting.
 
Hela garaget var pyntat i blått och gult och turkost och vitt. "Varför i hela friden har de en massa sverigeflaggor på väggarna??" Hann jag tänka innan värdmamma kom fram och kramade om mig och jag såg och hörde (nästan) hela tjocka släkten från Pehuajo stå och vissla och ropa på andra sidan rummet. "Vad i hela friden gör dem här? Varför har inte Stella sagt något om att de skulle komma?"
Jag fattade helt enkelt inte att allt pynt och alla människor faktiskt var där för min skull. Att, förutom värdmammas födelsedag, var det en överraskningsavskedsfest de gjort för mig. Blev helt stum och började nästan gråta.
När jag dessutom såg middsommarstången i trädgården som min värdmamma gjort (visste att hon skulle göra en, men inte stå STOR och FIN??) och senare blomkransarna... allstå... wow. Som hon förberett.
 
Efter asado-lunchen (ja, vi åt asado igen haha!) förberedde jag dessutom jordgubbstårtan vars botten jag bakat på fredagen, till Stellas födelsedag. Resultatet blev enastående, åtminstånde för ögat... 
Trots att det blåste ordentligt gick vi ut, iklädda våra blomsterkransar, och dansade små grodorna och räven raskar över isen (var ju lämplig med tanke på att det nästan är vinter här nu). Var helt euphorisk hela eftermiddagen. Förstod liksom inte att de var där för mig och att de förberett allt detdär för mig?? Hur fina kan människor egentligen vara???
Världens finaste värdsläkt
Efter dansandet åt vi tårta och sjöng karaoke och dansade cumbia och cuarteto och grillade mellows (något man  vanligtvis inte gör här). Superdupermysigt!
Värdmormor <3
Stannade där hela dagen medans folket sakta men säkert började droppa av. 
Efter middagen skjutsade Charlotte, Carlin och mina värdbröder Mauro och Lucas hem mig hit igen. Var skitjobbigt att säga hejdå till de tre sistnämnda då det var sista gången på vem vet hur länge jag såg dem. Tycker så himla mycket om dem, de är så galet bra... haha nu blir jag ledsen bara av att tänka på det, jaja. Som vi sa; "det är inte ett 'hejdå', det är ett 'vi ses senare'". Gu som jag kommer (och redan) saknar dem. 
 
Ja som ni kanske förstår har jag haft två helt fantastiska helger. Personerna i min närhet gör mig så himla lycklig. Kan inte förstå hur nära jag kommit dehär människorna. Hade aldrig kunnat föreställa mig det innan jag åkte... de har verkligen blivit familj... och sakerna de gör för mig, hur de visar sin kärlek och uppskattning... blir så himla rörd och lycklig. Hur ska jag nånsin kunna tacka tillräckligt för allt de har gett mig? Hur ska jag klara av att ta förväl av ALLA??
 
Vill inte ens tänka på det.
 
Hej sålänge!

//E
 
 
Foto, I skallen på mig, Livet | argentina, exchange, exchange student, rotary | | Kommentera |
Upp